Volite sushi? Pa naravno da volite! I sigurno ste razmišljali o tome da ga napravite kod kuće nekada. To i nije toliko komplikovano kao što vam se možda čini.

Naši prijatelji iz Fine Sushi Bara i posebno majstor za sushi Stefan Bošković prilagodili su jedan recept, koji možete da pripremite i u kućnim uslovima. Za pripremanje vam je potrebna nori-morska presovana alga, sushi pirinač, filet svežeg brancina koji može da se nabavi u domaćim ribarnicama i malo krastavca.

Suzuki (brancin) maki

Oko 80 gr prethodno skuvanog pirinča ravnomerno naneti na list Nori alge. Pri celom procesu ruke vam moraju biti vlažne, ali ne i mokre, jer je pirinač izuzetno lepljiv.

Zatim algu sa pirinčem postaviti na asuru za motanje, uz pomoć koje ćete napraviti Maki (rolani suši), tako da pirinač bude licem ka gore. Na pirinač staviti prethodno na štapiće isečen filet brancina (otprilike tri tanja štapića), preko toga, ravnomerno poređati krastavac isečen na žilijan.

,

Ne preterivati sa punjenjem, kako bi se Nori alga smotala u rolnicu. Uz pomoć asure, formirati rolnicu i iseći je na 6 jednakih delova/zalogaja.

Poslužiti sa soja sosem. Takođe se može poslužiti i sa vasabijem ukoliko ste ljubitelj pikantijeg ukusa. Ovaj tip rolnice zove se HosoMaki, što u bukvalnom prevodu znači tanko motanje.

Tanke rolnice, inače sadrže samo jedno-do dva punjenja, obično svežu ribu ili neki od plodova mora u kombinaciju sa povrćem, najčešće-mladim lukom, avocadom, krastavacem i sl. Za eventualne konsultacije slobodno pošaljite mail na [email protected]

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime