Pileće belo meso – 500 gr; kukuruz šećerac – 500 gr; majonez – 200 gr; dižon senf; zelena salata; veza peršunovog lista; limun; so

Za sve koji vode računa o zdravoj hrani, one koji se plaše holesterola, za ostale kojima banu nenajavljeni gosti, a treba ih ugostiti, namenjen je ovaj recept. Pošto, poznato je, piletina i nije neko meso, onda ona mora biti bar dobar materijal za jednostavnu salatu.

I jeste. Ovako.

Pola kila belog mesa bez kostiju i kožurice (pažnja: holesterol!) valja obariti u slanoj vodi pa iseckati na sitne kockice. Obari se još pola kile kukuruza šećerca, pa umeša s piletinom. Jedna zelena salata se isecka na tanke rezance (kao za salatu od slatkog kupusa). Ohladi se, sve promeša, pa sačeka dalje.

A dalje je veza sitno seckanog peršunovog lista, dresing od majoneza začinjenog dižonskim (oštrim) senfom i sokom od jednog limuna.

Ovo sad samo valja promešati i do služenja odložiti na hladno.

Za one goste belo vino se podrazumeva.

I ono valja da je odloženo na hladno.

 

Kuvanje za početnike

Piše: Mika Dajmak

 

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"…

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime