U vreme epidemije nabavljaju se uglavnom veće količine hrane. Neki iz straha a drugi zato što imaju mnogočlane porodice.

Ali da li sve ove namirnice mogu da ostanu duže i mogu li se očuvati u zamrzivaču.

Meso
Meso obavezno posle kupovine, pogotovo ako imate veću količinu, čuvajte u zamrzivaču. Ono će zadržati svežinu i nutricionističku vrednost. A uz svaki zamrzivač dobili ste i tabelu koliko koja namirnica može u njemu da se čuva.

Sir
Sir se takođe bezbedno čuva u zamrzivaču ako imate kolilčinu koju nećete upotrebi za par dana. Smestite u zamrzivač beli sir ili kačkavanj, trapist, gaudu koji i inače mogu duže da ostanu sveži. Šteta bi bila da se pokvari i da se baci u ovo vreme kada neki ne mogu sebi da priušte obimnije kupovine.

Jaja
Jaja se čuvaju na specifičan način. Razbite jaja i stavite u posude koje možete poklopiti, najbolje bi bilo ako su staklene. Bilo bi korisno da jedno ili dva, zavisno od toga koliko obično trošite, stavite u posebne posude kako bi ih kasnije lakše vadili.

Hleb
Vrlo je korisno imati isečene kriške hleba u zamrzivaču. Po potrebi vadite količinu koja vam je potrebno i u tosteru ili rerni zagrejte. Tako ćete uvek imati hleb u kući a ovaj iz zamrzivača je vrlo ukusan, čak zdraviji od tek ispečenog.

Mleko
Mleko možete takođe da čuvate u zamrzivaču. Naravno ono koje je sveže. Ostala mleka i inače imaju duži rok trajanja pa nema potrebe da zauzimate mesta u zamrzivaču.

Ostatak od ručka
Supe, kuvanu boraniju, paste, kuvani kupus, pasulj, pečenje, sarmu sve su to jela koja možete da ostavite u zamrzivaču. Lepo upakujte u posudice za po jedan obrok pa kad zatreba podgrejte i biće kao da ste naručili iz restorana. Bez muke eto ručka. Prijatno.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime