Najbolja riblja čorba! Evo ga recept. Zapravo, Riblju čorbu je lako napraviti. Ako imate dobar recept. A ovaj je pravi, generacije su uživale u njemu.

Najbolja riblja čorba

Prvo kupite sve sastojke. Više vrsta rečne ribe oko kilogram i po i to obavezno glavu, rep, peraja, ikra, jetra i sve ostalo ako hoćete. Ali starinski recept one lepše delove ribe ostavlja za roštilj. A vi kako hoćete.

Riba se iseče na veće komade i stavi da se kuva u prvoj šerpi.

U drugoj se sipa veća količina crnog luka oko 400 gr koji se iseče, malo preprži i sipa se voda i so preko.

U ovo se stavi i jednu paprika crvena, dve srednje šargarepe, pola celera, jedan paškanat, jedan peršun, dva, tri sveža paradajza ili dve kašike skuvanog.

Kada su se riblji komadi skuvali u drugoj šerpi izvade se iz lonca a vodica procedi da bi se izbacile kosti. Riba se onda ručno očisti od kostiju i doda u šerpu gde su se kuvali luk i povrće. Dolije se i voda u kojoj se kuvala riba. Sve to se krčka jedno dvadesetak minuta.

Zaprška se pravi od seckanog luka koji se proprži sa malo brašna i aleve paprike. Sve se sipa u čorbu.

A recept kaže da najbolja riblja čorba mora da bude ljuta ili tek ljutkasta.

fatalni-zacini-blago-ljuti-paradajz
fatalni-zacini-blago-ljuti-paradajz

Zato na kraju u ovu izvrsnu čorbu dodajte uvek dobrodošli Fatalni začin. Ovoga puta za vas smo izabrali ljuti “Fatalni paradajz S.O.S” koji sadrži crni luk, beli luk, škorpion (začin), so, šećer, začini. Uz riblju čorbu pije se vino ili bevanda jer riba mora da pliva.

Fatalne začine pratite na Instagramu ili Facebooku.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime