Kuvana govedina – 500 gr; crni luk – 250 gr; jaja – 3 kom; kačkavalj – 250 gr; peršunov list – 1 veza; kisela pavlaka – 250 ml; ren – 2 kašićice

Nije malo onih kojima je kuvana govedina iz supe suva pa traži neki preliv ili sos da bi sve bilo onako kako bog zapoveda: sočno i ukusno.

Nije među niima malo onih kojima nikakvi sosovi nisu bili od pomoći, pa su se snalazila na ovakve ili onakve načine. Jedan od najuspešnijih jeste pravljenje salate od kuvane govedine. I ovde, tajna je u dresingu. On se pravi tako što se punomasna kisela pavlaka dobro umeša s dve kašičice rena. Ili struganim omanjim korenom, ali onda dresing valja diskretno nakapati jabukovim sirćetom. Na samom kraju umeša se vezica sitno seckanog peršunovog lista.

Dalje je sve jednostavno: meso se isecka na sitne komadiće, luk na rebarca, jaja takođe na kockice, kao i kačkavalj. Sve se pomeša, pa ne štedeći zalije dresingom.

 

Kuvanje za početnike

Piše: Mika Dajmak

 

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"…

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime