Za ovaj specijalitet za dvije osobe treba vam desetak osrednjih lignji, dvije rajčice, jedna kapula, dva češnjaka, bosiljak, dvije čaše bijelog vina, maslinovo ulje, sol i papar.

Očistite najprije lignje i odstranite pipke. Ne bacite ih, već ih stavljajte u bosiljak, češnjak, kapulu i rajčicu pa ih sameljite, potom začinite uljem, solju i paprom. Sada možete sve to izmiješati, staviti na vrelo ulje i malo popirjati, pa time početi puniti očišćene lignje. Podmažite posudu uljem i naslažite lignje i na koncu ih malo polijte uljem i stavite u srednje zagrijanu pećnicu.

Na osrednjoj temperaturi svako malo prelijte ih bijelim vinom, više da su samo mokre, a ne oprane, što se radi češće žlicom. Pečenje traje negdje oko pola sata ili malo više ako ste više puta otvarali pećnicu.

I ovo jelo može ići u zamrzivač, naravno, ako ste imali prije nezamrzavane lignje. Tako možete pripraviti ovo jelo za više osoba i obroka i imati ga brzo pri ruci kad god to hoćete. Ne smije stajati u zamrzivaču više od tri mjeseca.
 

 

 

 

Viljuškom po ex-YU:

Zapadna Hercegovina

Piše:
fra Franjo Mabić

Uređuje

Mika Dajmak

 

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

 
  

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse…

 

Poručite odmah
150 din (+ PTT)
065/26 25 035
E-mail: [email protected]

 

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime