Pravo je vreme da napravite letnji pasulj. Nije previše vruće pa će vam ovaj lagani pasulj sa povrćem prijati više nego masna jela, začinjena sa puno soli, kobasicama.

Za letnji pasulj kupite šareni ili sitni beli pasulj, bolje se kuvaju i idu uz povrće.

Ako kuvate za četvoročlanu porodicu stavite kilogram pasulja, što preostane ješćete i drugi dan. Pasulj uveče potopite da biste ga sledećeg dana kuvali. Izjutra ga prokuvajte tri puta i to tako što ćete svaki put kada proključa prosuti vruću vodu a dodati novu.

Onda dodajte ulje, može maslinovo, dva krompira na četvrtine iseckana, jedan crni luk, tri šargarepe, jedan paškanat, celer omanji, papriku, tri paradajza, posolite, pobiberite i kuvajte.

Kada je već pri kraju kuvanje dodaćete Fatalne začine. Predlažemo da ubacite Fatalni začin PST sušen, dimljen, mleven paradajz u ekstra devičanskom maslinovom ulju.

Možete dodati i Fatalni začin Dimljeni paradajz u maslinovom ulju. Ova dva Fatalna začina doneće bogat ukus vašem pasulju, pa ćete imati utisak kao da jedete pasulj sa najfinijom šunkicom ili slaninicom.

Letnji pasulj ne traži zapršku jer u njemu su već svi potrebni ukusi.

Uz Letnji pasulj obavezno dodajte kupus salatu, možda pomešanu sa rendanom cveklom.

Obavezan je i svež hleb, koji lako možete pripremiti dok se pasulj kuva. Ako ne znate kako, evo lakog recepta: sipajte pola kilograma brašna, pakovanje suvog kvasca, možete i malo maslinovog ulja, zamestite toplom vodom i testo stavite u posudu u kojoj ćete ga peći. Pokrite vlažnom krpom. Kada naraste ubacite ga u vrelu rernu, na 200 stepeni, neka se peče 15 minuta a onda smanjite vatru i neka se peče još pola sata. Hleb je gotov kada porumeni. Ako počne previše da se žuti pokrite ga folijom. A kada ga izvadite, preokrenite ga i lupnite odozdo ako odzvanja pečen je a kada se ohladi spreman je za Letnji pasulj.

Fatalne začine pratite na Instagramu ili Facebooku.