Prema istraživanju „Friendship module“, koje je za potrebe kompanije Nestlé, sproveo GfK među osobama starosti 15 do 25 godina, Srbija će i u budućnosti biti zemlja u kojoj se posebno voli kafa, kako prosečna mlada osoba u našoj zemlji kafu pije oko 11 puta nedeljno, dok je „optimalna doza kafe“ u proseku dve šoljice dnevno. Odmah nakon vode sa česme, kafa je napitak koji se najviše konzumira i koji se pije u gotovo svim prilikama, a čak 50 odsto konzumacije kafe dešava se upravo nakon doručka, kao i u periodu između ručka i večere.

Kako se moglo i pretpostaviti, mladi u Srbiji navode da najčešće piju kafu radi razbuđivanja (u 29 odsto slučajeva), kao i u cilju podizanja energije (u 17 odsto slučajeva). Imajući u vidu rezultate istraživanja, da li vas iznenađuje podatak da je hešteg #coffee na društvenoj mreži Instagram upotrebljen više od 68 miliona puta širom sveta, dok srpski hešteg #kafa beleži više od 300.000 objava? S druge strane, hešteg #tea je, na primer, dosad iskorišćen 19 miliona puta.

A ono što bi moglo da vas zanima jeste činjenica da je najpopularnija instant kafa upravo postala još bolja – NESCAFÉ 2u1 u obnovljenoj recepturi nudi nikad jači ukus kafe, sa 25 odsto ekstrakta od kafe u mešavini u odnosu na ranijih 11 odsto. „Nova receptura „NESCAFÉ 2u1 donosi još snažniji ukus kvalitetne kafe“, istakla je Željka Stoičić, NESCAFÉ brend menadžerka i dodala: „Ovakva promena je rezultat naše želje da zadovoljimo potrebe potrošača i ponudimo im poboljšan proizvod sa jačim i intenzivnijim ukusom kafe, odnosno sa više kafe“.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime