Testo: margarin – 280 gr; brašno – 280 gr; šećer u prahu – 140 gr; orah – 140 gr; limun – 1 kom. Krem: jaja – 3 kom; šećer – 150 gr; margarin – 100 gr; čokolada – 100 gr; vanilin šećer – 1 kesica. Glazura: čokolada za mešenje – 100 gr; margarin – 100 gr

Margarin rukama izmrviti u brašnu, dodati šećer u prahu, orahe i sok od limuna, pa umesiti testo. Ostaviti na hladnom jedan sat da se odmara. Testo se razvije tanko, na 2 milimetra, pa čašom vade pogačice, što se ispeku regularno. Dve pogačice, što će tek postati išleri, lepe se kremom.

Jaja, šećer i čokolada se skuvaju na pari, ohlade, pa doda umućeni margarin. Ovim kremom, dakle, lepe se pogačice, što se uvaljaju u prah šećer, ali još nije gotovo.

Glazura, od 100 grama čokolade i 100 grama margarina, se standardno rastopi, njome zalije gornja površina išlera, a u poslastičarnicama se sve ukrasi prstohvatom šarenih mrvica za kolače, što nije nužno. 

 

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse…

 

Poručite odmah
150 din (+ PTT)
065/26 25 035
E-mail: [email protected]

 

 

 

 

Kuvanje za gurmane

Piše: Mika Dajmak

 

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"…

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime