Švedske ćufte su prepoznatljiv i verovatno najprodavaniji proizvod u IKEA robnim kućama šurom sveta. Tako se svake godine pojede oko milijardu ćuftica u IKEA restoranima. A kako je IKEA poznata kao kompanija koja veoma vodi računa o održivosti poslovanja sada su najavili da će uskoro predstaviti sasvim novu verziju ćufti – bez mesa.

Od 2014. godine u prodaji su vegetarijanske ćufte, a sada se radi i na novom ukusu u okviru “meatless” projekta predvođenim pre svega Impossible burgerom.

Bezmesne ćufte će biti napravljene od biljnih sastojaka, ali će njihov izgled i ukus biti napravljen da odaje ukus i izgled mesa. Što nije slučaj kod vegetarijanskih koje su sasvim drugačije.

Cena će biti ista ili niža u odnosu na klasične ćufte, piše Hypebeast.

“Voleli bismo da napravimo alternativu za tipičnog ljubitelja mesa koji još uvek ima potrebu da jede meso. On zna da konzumiranje previše mesa nije uvek najbolje (ni za zdravlje, ni za prirodu) i želi da uradi nešto ali sa druge strane on voli ukus i teksturu mesa. To su ljudi za koje želimo da napravimo alternativu”, kaže Michael La Cour Managing Director u Ikea Food Services.

U okviru IKEA održivog pokreta, u ponudi će se vremenom naći i još neki bezmesni proizvodi.

Ipak, ne morate da se brinete. Originalne ćufte će i dalje biti u ponudi.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime