Eat Belgrade vas poziva da se pridružite prvom gastro-kulturnom događaju koji će se održati od 13 do 20 časova u nedelju, 16. novembra 2014. godine u prostoru kluba Tranzit, Braće Krsmanovića 6-8 u Beogradu.

Eat Belgrade je mini food festival nastao kao rezultat ideje da zdrava, dobra, ukusna i inspirativna hrana postane deo svakodnevnog života, neki put i na sasvim neočekivane načine. Autori festivala kažu da kroz istraživanje doživljaja hrane možemo puno da naučimo o nama samima, o vremenu u kome živimo i definišemo kakvo mesto zauzima hrana u našoj kulturi i kulturnom identitetu.

“Ne želimo da se isključivo bavimo skupom, pretencioznom ili trendy hranom, mada će nas i takva zanimati kao određeni društveni fenomen. EAT BELGRADE će se prvenstveno baviti unapređivanjem domaće gastronomske kulture. Na našu scenu dovodićemo najbolje domaće i strane gastro-profesionalce, organizovati edukativne radionice, predstavićemo ljude koji se bave permakulturom, organskim uzgojem hrane i urbanom agrokulturom. Ali, pokušaćemo da se hranom bavimo i na drugačiji način – da istražujemo doživljaj hrane, hranu kao povod, uzrok ili kontekst kulturnog čina. Zbog toga hranu nećemo samo pripremati, probati i u njoj uživati, već ćemo je kombinovati sa muzikom, dizajnirati je, fotografisati, stilizovati, pisati o njoj…”, poručuju organizatori.

Događaj traje samo jedan dan, a sledeći je planiran za nedelju, 14. decembar 2014. kada će biti organizovan i tzv. Undeground Food Market, jedinstvena mala pijaca na kojoj će se predstaviti najbolji mali proizvođači vrhunske hrane koji načinom uzgoja hrane oživljavaju ideju održivog razvoja i specijalnu pažnju posvećuju kvalitetu svojih proizvoda.

Eeat Belgrade želi da pokaže da je moguće povratiti ono što su nam protekle decenije života u Srbiji uzele – normalan život u kome je nedeljno popodne provedeno sa prijateljima, uz dobru hranu i piće i zanimljiv kulturni sadržaj, nešto sasvim uobičajeno i svima nam pripada bez pogovora.

U programu učestvuju: Slavimir Stojanović, dizajner, koji će predstaviti svoje kolege u segmentu programa Pecha Kucha for Foodies. DJ duet Ewox & Tamarinski ovaj put neće imati samo zajednički DJ set, nego će se boriti jedno protiv drugog iza plinskih plamenika. Džejms Lajon, autor hit romana «Poljubac leptira» predstavlja svoju vampirsko-gastronomsku priču, a naša najpoznatija food bloggerka Marija Petrović, koja stoji iza bloga Palachinka, održaće fotografsku radionicu. U segmentu programa «Superžene (i) kuvaju», dramaturškinja Biljana Srbljanović i Mina Pejić Božović, psihološkinja, predstavljaju nekoliko neobičnih recepata.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime