Kompanija Dr. Oetker je novinarima predstavila novi proizvod: Palentu Brzo i Lako, i svi prisutni su imali priliku da vide kako ona nastaje u proizvodnom procesu.

Zahvaljujući novitetu Dr. Oetker tima sada možemo da uživamo u omiljenom tradicionalnom obroku za samo jedan minut i to bez kuvanja! Nova Palenta Brzo i Lako dostupna je u dva ukusa: klasični i sa sirom. Napravljena je od kukuruznog griza najvišeg kvaliteta, a varijanti sa sirom je dodat staroplaninski sir.

Bez hemijskih procesa i dodatih aditiva, palenta se priprema za znatno kraće vreme. Ovo je moguće zahvaljujući prethodnoj toplotnoj i mehaničkoj obradi. Sir se dobija postupkom liofilizacije, sušenjem sirovine iz smrznutog stanja, što doprinosi očuvanju hranljivih materija.

„Veoma smo ponosni na novitet koji je realizovan u našoj razvojnoj laboratoriji, od domaćih sirovina. Sa velikim zadovoljstvom predstavljamo nasu Palentu Brzo i Lako, koja se sprema upravo tako, brzo i lako, bez kuvanja, a koja svojim tradicionalnim ukusom i modernom recepturom povezuje različite generacije ljubitelja kvalitetnog obroka“, izjavila je Daliborka Rosić, direktorka marketinga u kompaniji Dr. Oetker Srbija.

Pogodne su za konzumaciju u mnogobrojnim situacijama: za doručak, užinu ili pauzu tokom dana, a klasična varijanta je pogodna i za dane posta. Mogu da budu samostalni obrok ili da se kombinuju sa mlekom, jogurtom i drugim domaćim gurmanlucima.

Dr. Oetker Palenta Brzo i Lako – za tren oka do ukusnog obroka.