Biftek – 600 gr; pomorandža – 2 komada; paradajz koncentrat – 1 kašika; paradajz đus – 2 dl; med; vuster sos; dižon senf; tabasko, zeleni biber; ulje; so

Kao i u svim drugim slučajevima biftek valja da je odležao na ledu, ali se onda, uz vlakna, seče na rezance, maže uljem, pa ostavi da odležava još nekoliko dana.

Na jakoj vatri se prži samo nekoliko desetina sekundi, pa položi na tanjir u kojem će se servirati.

U posudi gde su se pržili rezanci od bifteka valja napraviti smešu od dve velike kašike paradajz pirea i dve čaše đusa od paradajza. Kad ovo provri, valja ga začiniti s dve kašike dižon senfa, dve kašičice meda i kašikom zelenog bibera (naravno u zrnu). Po ukusu se zaljuti tabasko sosom i obazrivo zalije vuster sosom. Posoli se, pa u sve ubace još dve oljuštene i na upolovčene kriške isečene pomorandže.

Sve se na laganoj vatri dinsucka dok se pomorandže ne skuvaju, a onda po ukusu popravi: još dosoli, zaljuti ili zasladi.

 

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse…

 

Poručite odmah
150 din (+ PTT)
065/26 25 035
E-mail: [email protected]

 

 

 

 

Kuvanje za gurmane

Piše

Mika Dajmak

 

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"…

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime