Moderne žene danas jednako uživaju u seksu kao i ručku sa prijateljicama. To je otkriveno posmatranjem lučenja hormona oksitocin koji se oslobađa prilikom seksa, ali i prilikom druženja sa ljudima sa kojima imate čvrste veze. Oksitocin je zadužen za osećaj dobrog raspoloženja i povezanosti.

Seksologinja Simone Bienne kaže da devojke više ne stavljaju muškarca u centar svog sveta, već sebe i svoja prijateljstva. Psiholozi ovaj fenomen nazivaju "efekat Seks i grad" pošto su to upravo vrednosti koje je promovisala serija, a primećeno je da sve više devojaka usvaja takve principe.

"Kada odete sa prijateljicama na ručak ili kafu, vaše telo proizvodi iste hormone kao i dok se seksate i doživljavate orgazam. Zbog toga se žene osećaju srećno i opušteno posle druženja. Mnoge od njih više ni ne ulaze u veze i osećaju se srećno, zadovoljno i ispunjeno", objasnila je Bienne. photo via tumblr

2 KOMENTARI

  1. Mnoge od njih više ni ne ulaze u veze i osećaju se srećno, zadovoljno i ispunjeno (napunjeno :P) >=> što bi bile u vezi kad imaju vibrator, pa nas muškarce zato više ne stavljaju u centar svog sveta, samo ako se nađe neki feget pod kintu one mu prodaju pičku i zato su uvek zadovoljne i srećne! …mučenice!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime