Koliko puta ste čuli da devojke kažu da su svi dobri muškarci zauzeti, a činjenica da nisu na ‘tržištu’ te muškarce čini još privlačnijima. Istraživanja su pokazala da single žene zauzete muškarce smatraju boljim plenom od slobodnih frajera. To što oženjeni muškarci već pripadaju nekoj drugoj ženi samo ih čini još poželjnijima u očima zavodnica.

Naučnici sa Univerziteta Oklahoma State došli su do zaključka da single muškarci pre padaju na slobodne žene, dok žene suprotno radije bacaju okce na zauzete muškarce. Pokazalo se da je čak četiri puta više žena bilo zainteresovano za istog muškarca kada su mislile da je zauzet. "Single žene u ovom istraživanju su bile značajno više zainteresovane za muškarca koji je bio zauzet. Možda je to zato što je zauzeti muškarac pokazao svoju sposobnost da se obaveže nekome i na određeni način njegov kvalitet je već bio prepoznat od strane druge žene", zaključili su naučnici u časopisu Journal of Experimental Social Psychology.

15 KOMENTARI

  1. Ja se ne slazem da se zene vise lepe za zauzete muskarce…mozda je to samo slucajnajna situacija,posto su vecinom dobri frajeri zauzeti(mozda pre nadju ribu) ili se plase da budu sami…Mozda je takav zakljucak naucnika…ali…ne mislim tako…

  2. Pa hoce da ispadnu ribe da skinu nekoj nekog lika, komplexasice teske, pali ih sve sto im nije dostupno i ako je sve ok to im je dosadno a ovako kada je sa nekim sabanom ona strepi prosto da je on ne sutne!

  3. Ma jel znas u cemu je fora, kad je zauzet ona ne mora da ga pegla pere trpi i to….to se zove iskoriscavanje muskarca. 100% . mada ima i onih slucajeva gde se zaljube. e to je problem.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime