Projekat se zove “For A Bad Time Call” a osmislile su ga Amerikanke. To je u stvari telefonska linija rezervisana za žene koje tu mogu da se rasterete besa i ljutnje.  

“Pozovite nas samo kako biste se izgalamili ili ukoliko imate potrebu da izbacite bes iz sebe jer ste umorni od mirnog objašnjavanja vaših prava gluvim ušima”, navode organizatorke projekta uz objašnjenje kako misle da je ženski bes potcenjen, koristan i produktivan.

Autorka projekta “For A Bad Time Call” Anne Jaconette rekla je za Verge kako se ženski bes često zanemaruje. Umesto odbacivanja takvih emocija, ona kroz svoj projekat želi da pruži ženama rasterećenje, katarzu.

Jaconette, koja radi u izdavaštvu, pokrenula je telefonsku liniju krajem novembra s njenom prijateljicom, radio producentkinjom Clare Roth. Svaki poziv se snima, a njih dve biraju one najbolje za radio emisiju. Pozivaju ih desetine nezadovoljnih žena koje imaju potrebu da to nezadovoljstvo izbace iz sebe.

Na šta se žene najviše žale? Na dostavljača pizze koji ih pita žive li same, besne su zbog borbe s majčinstvom i bolnih raskida.

Pretpostavlja se da je projekt “For A Bad Time Call” odgovor na niz optužbi o seksualnim napadima proteklih nedelja o čemu piše američka štampa. Žene nikada pre nisu više pričale o seksualnim zlostavljanjima i uznemiravanjima, a sve je krenulo od holivudskog producenta Harveya Weinsteina.

Međutim, Jaconette i Roth tvrde da su više od godinu dana razvijale projekat i da seksualni napadi nisu jedina problematika kojom žele da se bave. Ipak, najveći broj poziva koje primaju odnosi se na seksualna uznemiravanja.

“Žene se svakodnevno susreću sa seksualnim napadima na raznim radnim mestima. Zamislite koliko je to strašno”, kazala je Jaconette.

Projekat “For A Bad Time Call” inspirisan je potrebom da se govori umesto sluša. Jaconette kaže da je iznenađena efektom govornih poruka besnih i isfrustriranih žena koje, kako kaže, gotovo meditativno deluju na druge žene.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime