Muškarci tvrde da žene ne umeju da parkiraju. Mislite da je to predrasuda, a da su muškarci zadrte svinje? E pa, ovog puta grešite, bar što se tiče parkiranja pošto je dokazano da su muškarci bolji vozači.

Ženski tim naučnika zamolio je 65 volontera da više puta parkiraju skupoceni auto na univerzitetskom parkingu. Ženama je u proseku trebalo neverovatnih 20 minuta duže da parkiraju vozilo na mestu iste veličine. Trebalo im je i više asistencije a parkirale su bliže drugim automobilima nego muškarci, piše Daily Mail.

Naučnici sa nemačkog Univerziteta Ruhr u Bochumu utvrdili su da muškarci bolje voze napred i u rikverc, ali i da je najveća razlika u paralelnom parkingu, gdje su muškarci bili pet posto uspešniji. Razlog ovome je što muški mozak brže procenjuje promenu brzine i poziciju auta.

"Ovo nema veze sa feminizmom, već samo dokazuje ono što su i prethodna istraživanja sugerisala o razlikama u poimanju prostora između žena i muškaraca. Ipak, u pitanju je samo vožnja, ne neki trijumf muškaraca nad ženama uopšte", kažu naučnice.

1 KOMENTAR

  1. ja sam los vozac, ne znam kako nisam imala neki sudar. vozim svaki dan u stiklama do posla i nazad. pored svega toga sam pusac . desavalo se par puta zamalo da se slupam kad mi isoadne zar. i posle svega ipak dimim u kolima

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime