Kada se kaže, život proleti, to zvuči kao otrcana fraza, uostalom kao i sve druge istine. I ako ste se već zatekli u starijim godinama, učinite sve da se osećate bolje, srećnije i zdravije.

Sede vlasi manje su izražene kod plave kose, što znači ako se farbate u tamniju boju one će se videti više nego u svetlijim tonovima. Plavu kosu, u želji prikrivanja sedih, ne treba tako često farbati kao tamniju.

Obrve i trepavice, kada se pređe šezdeseta, ponekad nestanu. Ako se to desi može biti simptom hipotireoze zbog čega svakako treba otići kod lekara, piše Huffington Post.

Čini se da se starije osobe smanjuju, što je i činjenica jer kosti postaju sve ređe a diskovi nalik gelu između zglobova se istroše i stanje. Ali se zato stopala povećavaju, preciznije izravnaju se, rašire i neretko oteknu pa zbog toga stariji kupuju uvek veći broj cipela.

Neki stariji ljudi gube interesovanje i potrebu za kupovanjem odeće i obuće. Uzrok je hormon koji je do sada omogućavao da pomislimo kako je odlična ideja kupiti nove cipele, zauvek nestaje kada nestane i zadnje kapljice estrogena. Stariji prestaju da kupuju odeću kakva im je bila potrebna dok su radili, prihvatiće udobne patike, pamučne majice, pantalone skrojene po meri.

Stariji su skloni i skupljanju svega i svačega, teško im je da se rastanu od stvari, jer će kao, zatrebati. Zato kupuju sve i svašta a zapravo je to želja da se sačuvaju emocije a sentimentalnost ih obuzima u toj meri da ništa ne bacaju i da su tavani, podrumi, terase pa i sobe pretrpane kojekakvim stvarima.

 
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime