Žena koja ne zatvara usta i muškarac koji zeva okolo – sigurno vam je poznata ovakva scena. To je posledica različitih principa funkcionisanja muškog i ženskog mozga.

Muškarci manje koriste deo mozga zadužen za stvaranje reči i zato imaju potrebu da komunikacije završe posle određenog vremena, dok žene imaju potrebu da pričaju… i pričaju. Devojke i žene komunikacijom žele da poboljšaju povezanost sa partnerom.

Kako je dobra komunikacija presudna za dugu vezu ovo su saveti za oboje. Sve devojke trebada ramisle kada će započeti važnu priču. Taj trenutak nije dobar ako on upravo gleda utakmicu ili se bavi nečim "zanimljivim". Recite sve kratko i jasno.

Muškarci moraju da znaju da ženama treba emotivna podrška, a nju dobijaju upravo razgovorom. Zato morate da ih saslušate i podržite, a one će vas nagraditi. A žene znaju da nagrade.

2 KOMENTARI

  1. Znaći Lakonski sažeto u par rijeći.
    1.Ako budemo slušali postjemo šonje koje nemaju svoj stav i mišljenje. 2.Ako se izjasnimo kratko onda smo muške šovinističke svinje koje ne razumiju i ne shvataju žene.
    To su nagrade koje nas čekaju kad tad. E sad imamo veliku mogučnost biranja, stav jedan ili dva.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime