Zašto žene vrište za vreme seksa? Ovo pitanje od značaja za našu civilizaciju je zanimalo i naučnice sa Univerziteta u Lankaširu pa su uradili malo istraživanje. Ne znamo baš kako su to radili, ali doneli su neke zaključke.

Otkriveno je da većina pripadnica lepšeg pola proizvodi zvukove u krevetu, ali ne nužno dok doživljavaju orgazam. Umesto toga, 66 njih je priznalo da stenju da ubrzaju partnerov orgazam, dok 87 odsto žena to čini da bi se osećalo više seksi i samopouzdanije.

“Dok žene orgazam najčešće postižu tokom predigre, kopulatorna vokalizacija je na najvišem nivou pre i simultano s orgazmom muškarca”, zaključili su istraživači.

Osim toga, dodato je da žene pribegavaju vokalizaciji kako bi smanjile “dosadu” u krevetu.

Inače, izgleda da je sve stvar navike ili uticaja sredine.

“Mediji nas neprestano ‘bombarduju’ idejom da je stenjanje povezano s orgazmom i dobrim seksom”, kaže naučnica Kristen Mark.

Vokalizacija tokom seksa je svakako odličan način da žene dobiju ono što žele u krevetu, a očigledno je da su danas glasnije nego ikada ranije, jer se na to podstiču.

“Žene se uče da preuzmu odgovornost nad sopstvenim užitkom, a mogu da naprave i korak više i postanu učiteljice svom muškarcu”, kaže Brizbenova, koja ističe da je dokazano da stenjanje podstiče i ženski orgazam, odnosno uzbuđenje.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime