Generalno govoreći, muškarci varaju jer imaju prilike. To ne znači da će momak sigurno prevariti ako mu se pruži šansa, ali je to izazov pre nego dostupan i voljan partner. Mogu da budu neverni čak i ako su savršeno zadovoljni u vezi sa svojom partnerkom. Drugim rečima, varanje nema veze sa tim što oseća prema ženi. To jednostavno znači da im je teško da budu malo disciplinovani i odole iskušenju – bez obzira na to koliko su zaljubljeni. Dakle, mogu da prevare čak i ako im je u vezi lepo, a imaju sjajan seks.
 
Razlog ne mora biti partnerka, niti može biti nešto pogrešno u vezi. Ovo ima veze sa činjenicom da je monogamija u suprotnosti sa muškarčevom intuicijom i zato je seks sa samo jednom ženom njima veliki izazov. A ponekad mu nisu dorasli. Šta može da se uradi da muškarac ostane veran? Vrlo malo. Nema garancije. Njegova vernost je bazirana na sposobnosti da poštuje monogamiju, bez obzira koliko mu to neprijatno bilo. Ako uspe da se izbori sa tim, žena dobija vernog partnera.
 
Muškarci uglavnom spadaju u neku od ove tri grupe: 
 
1. Otvoreni za izazove, mami ih prevara i često vole vanuobičajene aktivnosti
2. Oni koji za sebe misle da su verni, ali koji će podleći izazovu čim se prilika ukaže (ovo je najveća grupa) i
3. Oni koji su disciplinovani da odole iskušenju… čak i kada je prilika na dohvat ruke. Za ovu grupu je biti veran pitanje časti. Ako izdaju partnerku izdaju sami sebe i izbegavaće prevaru po svaku cenu.
 
Očigledno je da su muškarci iz prve grupe izgubljen slučaj. Ovi napaljeni kreteni će varati i to je tako. Ako nema prilike stvoriće je sami. Ono što žena uradi ili ne uradi ne menja stvari.
 
Ipak, ovo nije slučaj kod druge grupe. Iako su slabi na iskušenja, ako su zadovoljni vezom neće mnogo da vrdaju. Naravno, ako im nešto (ili neko) padne u krilo, možda ne odole iskušenju ali njihova sreća u vezi (i dobar seks) mogu im dati snažan podsticaj da se odupru.  Nasuprot tome, ako se osećaju neispunjeno u vezama, možda će koristiti svoje nezadovoljstvo kao izgovor za prevaru. Ovo je njima opravdanje, ali mogi muškarci iz ove grupe će naći bilo koji izgovor kada im polni organ upravlja ponašanjem a ne mozak.
 
U grupi broj tri, stvari stoje drugačije. Ovi momci će skoro uvek ostati do kraja verni. I dok je to svakako osobina za divljenje. Međutim, njihovo pridržavanje strogom moralnom kodeksu može da se proširi i na druge delove života, uključujući i oblasti gde biste poželeli da su malo fleksibilniji.
 
Kao što vidite, prva i treća grupa su takve kakve su, bez mnogo uticaja sa strane. Na drugu grupu pak, može da utiče nezadovoljstvo u vezi iako to što su srećni ne može 100% da garantuje vernost. Ova grupa treba da izbegava situacije koje bi testirali njihovu sposobnost da se odupru iskušenju.
 
Znamo da ovo nije ono što ste želele da čujete, ali ako znate istinu o muškarcima možete znati i šta da očekujete od njih i kako da birate.
 
Photo: Flickr

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime