Koga uopšte zanima šta rade poznate face iz sveta showbusinessa ili još gore sa estrade? Sigurno tako razmišljate. Ali ako ste iole iskreni sigurno ste i sami svesni da ponekad kliknete na neki od linkova u kojima ćete otkriti kako izgleda Stanijino dupe ili nešto slično. Ali mene ne zanima Stanija, onda shvatite?

 
Pa, u čemu je stvar? Evo naučnog odgovora.
 
Tračevi o poznatima na isti način aktiviraju centar zadovoljstva u našem mozgu kao što to na primer čine najfinija hrana ili dobitak na lutriji, pokazalo je novo istraživanje.
 
Priče o zvezdama, a posebno o njihovim problemima poput alkohola, ljubavnih muka ili finansija, stvaraju poseban osećaj, otkrili su naučnici sa kineskog Univerziteta Shenzhen.
 
“Slavnim osobama svi zavidimo. A kad padnu u nemilost, ljudima je podsvesno drago zbog toga i osećaju se srećno zato što propada najuspešniji član našeg plemena”, objašnjava Adam Perkins, neurobiolog Kraljevskog koledža u Londonu.
 
“Mi slavne na neki način podsvesno doživljavamo kao rivale iako ih nismo nikad upoznali. To je u ljudskoj prirodi, hteli mi to ili ne. Dakle, kad slavna osoba proživljava teške trenutke, centri u našem mozgu aktiviraju se kao da smo svjedoci propasti uspešnijeg suparnika unutar vlastitog plemena”, kaže on.
 
Dakle, slobodno čitajte tračeve i naslađujte se…

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime