Zašto deca ne pričaju ništa roditeljima? A vi želite i morate da znate šta se sve dešavalo, kako mu je bilo, da li je zadovoljno. Pogotovo ako je prvačić i tek zakoračilo u školske klupe.

Stručnjaci imaju prave odgovore koji će pomoći roditeljima u izgradnji dobrih odnosa sa decom, bez presije, grdnje i svađe.

Uzbuđenje je biti đak prvak. Ali i ne samo prvak, već ceo dan provesti sa vršnjacima.

A kada se krene kući svakom detetu je potrebno malo mira i sabiranja misli. Zato ne treba decu saletati brojnim pitanjima već ih pustiti da malo predahnu, da se “otkače” od dnevnih događanja i uplove u mirnije kućne vode, jer nije lako biti ceo dan u školi ili zabavištu.

Deca su često preopterećena svim i svačim, brojnim dešavanjima sa vršnjacima, izgradnji odnosa, učenju, odgovornosti. Roditelji moraju da shvate da su mališani umorni. I zato ih treba ostaviti na miru, dok ne srede misli i opuste se u kućnom ambijentu.

Stručnjaci ističu da deca razmišljaju na drugačiji način od ostalih, da drugačije pamte vreme koje je iza njih. A često i zaboravljaju šta se dešavalo. Zato kada se dete odmori probranim pitanjima razgovarati ali bez opterećenja.

Nije loša ideja da detetu ispričate par detelja o vašim dešavanjima, kako ste proveli dan je će ga to možda inspirisati da priča sa vama.

Ako je detetu bilo dosadno neće imati šta da vam ispriča jer će mu taj dan biti isti kao i mnogi drugi.