Evo odlučili smo da pišemo i o hrani! A kad je bal nek je na vodi, pa smo krenuli u potragu za najboljim biftekom u gradu.

Za prvi put smo posetili dva super popularna vračarska mesta, i još jedno u totalno drugačijem stilu. Počnimo od fensi, izvikanog i tako kul Zapleta. Ovaj restoran se nalazi u neposrednoj blizini sada već kultnih vračarskih kafića: Skver, Vrt i Bre. Bašta ima manje od deset stolova i vrlo brzo će je otvoriti, a ceo ambijent odiše specifičnim šmekom karakterističnim samo za ovaj kraj grada. Zaplet je mesto gde se okuplja urbani jetset, gradski krem de la krem, pa ćete sasvim verovatno za nekim od susednih stolova videti poneku medijsku zvezdu ili političara. Obavezno zovite bar dan ranije i rezervišite pošto mesta nema ni za lek. Od bifteka preporučujemo verziju u sosu od zelenog bibera koji je ispunio naša očekivanja – ni previše ljut, ni premalo pikantan. 
Na drugom kraju Vračara slučajno smo naleteli na minijaturni La Terassa restoran. Ovo suncem preliveno mesto u Njegoševoj ulici je idealno za nepretenziozne rane prolećne večernje izlaske, a pored veoma kvalitetnog medium bifteka na žaru, bez dodatnih umaka, oduševila nas je ogromna količina povrća u prilogu. Šopska salata je bila odlična a sir Feta je, za razliku od klasičnih rešenja sa rendanjem, bio isečen na kockice, što nas je uz dodatak maslina i urbano vračarsko okruženje na predivan način podsetilo na sveže mediteranske salate. Ako vas zanima gde ćete pronaći najveći biftek, posetite restoran pored Fudbalskog kluba Čukarički na Banovom Brdu. Umesto pomfrita ovde odaberite dinstano povrće.