Starijim parovima više nije do seksa, sportisti ne smeju da upražnjavaju seks uoči važne utakmice – samo su neke od rasprostranjenih zabluda o seksu. To su mitovi koje treba raskrinkati, istina će nas osloboditi.

Sportisti i seks

Seks uoči važne utakmice škodi sportistima, zato oni noć provode u karantinu. E, to je zabluda a postavlja se i pitanje u kakvoj je kondiciji sportista ako ga seks umara i pride, šta je s testosteronom. Naučnici kažu da seks prouzrokuje proizvodnju testosterona što znači da je poželjan i uoči utakmica.

Starijima nije do seksa

Većina mladih misli da starijim parovima nije do seksa. Evo sad i rezultata istraživanja, oko 50 posto parova u braku imaju seks dva do tri puta nedeljno a mlađi koji žive sami imaju mnogo manje seksa. Polovina mladih samaca nije imala seksualne odnose u poslednjih godinu dana. 

Gubitak nevinosti

U mnogim zemljama i danas je himen sinonim za devičanstvo. Međutim, mnogi ne znaju da himen ne mora da postoji do onog trenutka kad je devojka dovoljno stara da se upusti u seksualne aktivnosti. A onda druga predrasuda, gubitak nevinosti je uvek praćen bolom. Ta bol je često prisutna zbog očekivanja da će je biti, kažu stručnjaci. Ako prvom seksu i žena i muškarac pristupe opušteno i polako, gubitak nevinosti ne mora biti mučan.

Trudnoća

Metoda prekinutog seksualnog odnosa je potpuno nepouzdana, još je jedna od predrasuda vezanih za seksualne odnose. Većina kaže da je dovoljna kapljica tečnosti koja izađe iz penisa da žena ostane trudna. Istraživanja su pokazala da je metoda prekinutog odnosa pouzdana čak 96 posto ako se primenjuje kako treba. Kad se metoda prekinutog odnosa koristi nepravilno pouzdanost zaštite pada na 82 posto.