Ričard Blekvel skrenuo je pažnju na preterano kratke suknje i uske farmerke Viktorije Bekam, koje su tokom cele godine bile prisutne u garderobi članice sastava „Spice Girls“ – a kojih je trebala da se kloni zbog svoje izrazito mršave figure.

Na drugom mestu liste najgore obučenih slavnih osoba našla se Ejmi Vajnhaus, kojoj je Blekvel zamerio previše kiča koji je tokom godine dominirao kada je njena odeća u pitanju.

Ričard Blekvel svoju listu najgore obučenih slavnih osoba izdaje 48 godina, a svoju karijeru modnog kritičara započeo je 50-ih godina XX veka. Tokom godina pokrenuo je sopstvenu modnu liniju, a bio je zaslužan i za izgled slavnih osoba poput Džejn Mensfild, Pegi Li i Džejn Rasel.

„Mislim da je veoma bitno da naglasim da su se sve slavne ličnosti na listi našle isključivo zahvaljujući njihovim modnim promašajima. Siguran sam da su sve one jako dobre osobe kada zanemarimo njihov osećaj za stil“, dodao je Blekvel.

Poznati modni guru naglasio je da je protekla godina bila jedna od „najkatastrofalnijih modnih sezona otkako je on u modnoj industriji“.

Iza Viktorije Bekam i Ejmi Vajnhaus na listi se još nalaze Keli Klarkson, Ferdži, Meri Kejt Olsen, Eva Grin, Avril Lavinj, Džesika Simpson, Lindsi Lohan i Alison Arngrin.

Belkvel je takođe objavio i listu poznatih osoba, čiji stil je opisao kao „osoben“, na kojoj se nalaze Ris Viderspun, Bijonse, Andželina Žoli, Helen Miren, Nikol Kidmen, Kejti Holms, Madona i Kejt Blanšet.

Izvor: b92

 

Domino Magazin je od 2007. godine vodeći lifestyle portal u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nemanja Nikolić.