Mi ne verujemo baš previše u horoskop, ali naučnici kažu da datum rođenja itekako ima veze sa vašim karakterom.

Istraživači sa Evropskog koledža neuropsihofarmakologije u Berlinu tvrde da godišnje doba kada ste rođeni može da odredi vaš karakter, ponašanje i odnose kasnije u životu.

Evo šta bi trebalo da znate.

Oni koji su rođeni u proleće imaju takozvani hipertimični temperament, što ih čini pozitivnijim osobama. Rođeni u proleće često izražavaju optimizam i entuzijazam. Takođe, vrlo lako i često se zagreju za neke ideje. Obično su talentovani za umetnost i retko kada su depresivni.

Rođeni leti
imaju ciklotimički temperament, što ih čini sklonima promenama raspoloženja, često bez povoda. Skloni su konfliktima, često menjaju posao, lako su zaljubljivi i skoni su nervozi.

Jesen je godišnje doba u kome su rođeni ljudi koji su najmanje skloni depresijama. Rođeni u ovom godišnjem dobu imaju najmanji rizik od mentalnih poremećaja. Radi se o prilično fizički aktivnim ljudima, prizemljenim i racionalnim.

Oni koji su rođeni u zimu su emotivno najstabilniji, odnosno najotporniji su na emotivne stresove. Istraživači kažu da na to utiču veće količine sunca koje su bebe "upile" za vreme majčine trudnoće. Kod njih više preovladava razum, nego osećanja, a istrajni su i u svojim ciljevima. photo: thomas pompernigg

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime