Uradite ujutru ovo što preporučuju stručnjaci čim se probudite i bićete super, nećete osećati umor iako ste se naspavali. Niste navikli da vežbate čim ustanete pa su ovi saveti prava stvar za vas.

Prvo udahnite duboko desetak puta. Bićete fokusirani na disanje što će dobro doći vašem organizmu da se polako razbudi i vrati u stvarnost.

Kinezi znaju od davnina da je čaša vode izjutra odlična za početak dana. Voda pomaže kiseoniku da se kreće kroz tele a što više kiseonika to će povećati i energiju. Oni koji nemaju dovoljno tečnosti, koji malo piju vodu često se osećaju umorno i pospano. Ne dozvolite organizmu da se muči vodite računa da pijete dovoljno tečnosti.

Ne volite fizičke vežbe izjutra onda prošetajte oko kuće ili po obliženjem parku. A ako ipak odlučite da provežbate neka to budu lagane vežbe rastezanja, disanja i ne duže od desetak minuta tek da probudite uspavau enegiju. Ako to uradite bićete orniji preko celog dana.

Doručkujte i to dobro jer ćete tako imati dovoljno energije za ono što vas očekuje. U taj “jači” doručak spada i šniclica, što da ne, dobar sendvič, ono što ima dovoljno belančevina i zdravih masti. Četiri sata posle doručka nije loše pojesti neku zdravu grickalicu badem, lešnik, orahe Držite ih u “energetskoj kutijici” da vam budu pri ruci. I nemojte ih grickati svaki čas, već sačekajte da organizam svari prethodni obrok. Nije preporučjivo jesti šećer za doručak jer će tako telo proizvesti velike kolličine insulina što opet dovodi do pada šećera koji će uticati na organizam da se osećate umorno, onda vam se jede još šećera i sve tako u krug. A to ne želite, zato šećer izbacite iz upotrebe.

Razmislite šta je to što volite i šta vas opušta pa to praktikujte pre nego što počnete sa radom. Važno je skupiti fizičku i psihičku energiju jer su dani naporni i zahtevni. Pokuašjte da upoznate sebe i radite ono što vam prija.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime