Realisti su dočekali svojih pet minuta. Svi oni za koje ste do sada verovali da su cinici jer tvrde da je novcem moguće kupiti i ljubav, izgleda da su u pravu. Realnost, nažalost, i ovoga puta demantuje sanjare, idealiste i sve koji slepo veruju da je ljubav najvažniji pokretač muško-ženskih odnosa.

 Tužna priča sadržana je u rezultatima istraživanja jedne američke kompanije, a rezultati ankete među više od 1.200 žena i muškaraca pokazali su da brak zbog novca, posebno ako je reč o velikom novcu, nije samo uobičajeni zaplet u popularnim televizijskim sapunicama. Iako na bogatstvo niko nije imun, novac je najvažniji baš ženama u tridesetim godinama. I to prilično precizno navedena suma za koju sve ostalo prestaje da bude važno, a novac dobija prioritet. Prsten na ruci ima cenu od milion i po dolara. Ali, muškarci, nemojte odmah osuđivati žene. Za toliko novca, veru u ljubav zanemariće i žene i muškarci. Istina, u mnogo većem procentu žene.

Istraživanje koje je sprovela američka kompanijaPrince & Associates,trebalo je odgovoriti na pitanje: da li ste spremni da u brak uđete s osobom prosečnog izgleda samo ako on ili ona ima novca, pokazalo je da je novac presudan kod dve trećine ispitanih žena i kod polovine anketiranih muškaraca. Oni bi bez ikakvog razmišljanja primili prsten bez ljubavi, ako bi iza njega stajala osoba s pozamašnim bankovnim računom.Pri tome su se kao najspremnije za odlazak pred oltar zbog podebelog bankovnog računa pokazale žene u tridesetim.
Pamela Smok, sociolog na univerzitetu Mičigen, priznaje da je pomalo šokirana tim rezultatima. Prema njenim rečima, brak iz koristi u potpunoj je suprotnosti s idejom ljubavi i srodnih duša. Naravno, ukoliko više ta teorija uopšte ima i bilo kakvo uporište u realnom životu. Šta vi mislite o tome?

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime