U brak zbog novca – ništa novo

Da li ste spremni da u brak uđete s osobom prosečnog izgledasamo ako on ili ona ima novca

Realisti su dočekali svojih pet minuta. Svi oni za koje ste do sada verovali da su cinici jer tvrde da je novcem moguće kupiti i ljubav, izgleda da su u pravu. Realnost, nažalost, i ovoga puta demantuje sanjare, idealiste i sve koji slepo veruju da je ljubav najvažniji pokretač muško-ženskih odnosa.

 Tužna priča sadržana je u rezultatima istraživanja jedne američke kompanije, a rezultati ankete među više od 1.200 žena i muškaraca pokazali su da brak zbog novca, posebno ako je reč o velikom novcu, nije samo uobičajeni zaplet u popularnim televizijskim sapunicama. Iako na bogatstvo niko nije imun, novac je najvažniji baš ženama u tridesetim godinama. I to prilično precizno navedena suma za koju sve ostalo prestaje da bude važno, a novac dobija prioritet. Prsten na ruci ima cenu od milion i po dolara. Ali, muškarci, nemojte odmah osuđivati žene. Za toliko novca, veru u ljubav zanemariće i žene i muškarci. Istina, u mnogo većem procentu žene.

Istraživanje koje je sprovela američka kompanijaPrince & Associates,trebalo je odgovoriti na pitanje: da li ste spremni da u brak uđete s osobom prosečnog izgleda samo ako on ili ona ima novca, pokazalo je da je novac presudan kod dve trećine ispitanih žena i kod polovine anketiranih muškaraca. Oni bi bez ikakvog razmišljanja primili prsten bez ljubavi, ako bi iza njega stajala osoba s pozamašnim bankovnim računom.Pri tome su se kao najspremnije za odlazak pred oltar zbog podebelog bankovnog računa pokazale žene u tridesetim.
Pamela Smok, sociolog na univerzitetu Mičigen, priznaje da je pomalo šokirana tim rezultatima. Prema njenim rečima, brak iz koristi u potpunoj je suprotnosti s idejom ljubavi i srodnih duša. Naravno, ukoliko više ta teorija uopšte ima i bilo kakvo uporište u realnom životu. Šta vi mislite o tome?

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *