Ložite se na Beara i avanture u prirodi? Onda će vas zanimati ova vest. Sportska organizacija Wild Serbia organizuje drugu po redu „Trku preživljavanja“ u periodu od 1. do 3. oktobra.

Stazu od 50- 70 kilometara potrebno je preći za dva dana u timovima od 2 do 4 člana. Timovima je od opreme dozvoljeno da koriste samo: mapu terena, kresivo za paljenje vatre, nož i odeću koju imaju na sebi. Prolazeći kroz šume, kanjone, livade i jaruge, takmičari se susreću sa raznim preprekama i opasnostima. U ovakvim uslovima potrebno je da sami naprave sklonište, zapale vatru, pronađu ili ulove hranu.
Sve aktivnosti i domišljatost takmičara se posebno boduju pri ukupnoj oceni pobednika trke.

Pobednik će biti ekipa koja sakupi najviše bodova, a poeni se dobijaju za vreme koje je potrebno da se pređe staza, svaku upaljenu vatru, napravljeno sklonište i pribavljenu hranu. Neophodno je da svaka ekipa ima foto-aparat kojim će dokumentovati sve aktivnosti. Takođe su obezbeđene nagrade za najbolje timove.

Skup učesnika je zakazan za petak 1. oktobar u 20h na za sada „skrivenoj“ lokaciji. Start trke je planiran u subotu, 2. oktobra u 9h ujutru. Dva dana pred trku timovi će biti obavešteni o tome gde i kako da dođu kako bi lokacija trke ostala nepoznata do kraja. Novina u odnosu na prošlu godinu je to da takmičari dobijaju mapu terena, ali ne i unapred ucrtane kontrolne tačke staze. Svaki tim će na početku trke dobiti kotu prve tačke, ako je uspešno pronađe čekaju ga nova uputstva za sledeću tačku i tako redom do kraja.

Prošlogodišnja Trka preživljavanja je na terenima Valjevskog kraja okupila oko 60 učesnika iz raznih krajeva Srbije.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime