Terapija plesom izgleda radi, bar tako tvrde istraživači. Naime, pre nekoliko godina Stres, Trauma and Anxiety Research Clinic započela je istraživanje o terapiji pokreta. To je bio projekat koji bi pomogao u rešavanju trauma izbegličkih porodica. Istraživači su konstatovali da pokret može da pomogne isceljenju i boljem upravljanju stresom.

Vreme pandemije covid 19 povećalo je broj ljudi, posebno mladih koji imaju probleme sa stresom, anksioznošću, depresijom.

Već je poznato da fizička aktivnost, pokreti tela smanjuju stres, upale u organizmu i pozitivno deluju na mentalno zdravlje.

Pokazalo se da terapije plesom podstiču kreativnost i prilagodljivost. Važne su i za opuštanje i relaksaciju što je u ovim burnim vremenima neophodno.

Prema rezultatima istraživanja terapija plesom kod dece povećava osećaj sopstvene vrednosti, utiče pozitivno na emocije i pomaže im da bolje savladaju prepreke u životu.

Analiza 23 studije istraživanja o terapiji plesom pokazala je da ova terapija može da bude efikasna za decu i odrasle sa mnogim psihičkim problemima, piše pspost.org. Posebno je efikasna za smanjenje anksioznosti.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime