Crvenilo, podočnjaci i neujednačen ten predsta­vljaju problem mnogim ženama. Zbog manjih ili većih promena i nepravilnosti na koži lica, kao što su angiomi, kuperoza, crvenilo, nepravilna pigme­ntacija, postoperativne kožne promene, podočnjaci i akne, žene često padaju i u teška psihička stanja i neke od problema doživljavaju kao ozbiljni estetski nedostatak.

Pre svega, treba da shvatite da niko nije savršen.
Čak se i najpoznatije manekenke, koje su u mogućnosti da lice neguju najskupljim preparatima i o čijem se izgledu brine čitav tim profesionalaca, služe raznim trikovima kako bi im lice izgledalo besprekorno.
Sada i vi možete da prikrijete nedostatke na licu odgovarajućim puderom i korektorom uz pomoć saveta profesionalnih šminkera.

Ujednačite ten tečnim puderom
Uz bore vremenom se na koži lica pojavljuju i staračke pege, fleke i ispucali kapilari, koje takođe možete uspešno da sakrijete tečnim puderom. Da bi nakon nanošenja pudera vaš ten izgledao potpuno prirodno, odaberite tečni puder koji ima veliku moć pokrivanja i koji, u veoma tankom sloju, može da sakrije nepravilnosti na vašem licu. Takođe, potrebno je da puder bude razmazljiv, da je postojan i da ima UV zaštitu da bi se sprečila pojava novih pega koje nastaju usled izlaganja suncu.

Sakrijte podočnjake
Za prekrivanje podočnjaka izaberite tečni puder koji je za nijansu svetliji od vašeg tena. Pre nanošenja pudera obavezno stavite antirid ili dnevnu kremu na područje oko očiju. Zatim puder istisnite na domali prst ili sunđer i blago utapkajte ispod očiju. Trudite se da nanesete što tanji sloj jer će se u suprotnom puder skupiti u borama oko očiju i još više ih istaći. Ako to nije dovoljno, isto ponovite koristeći korektor.