Korekcija usana je jedna od najčešćih estetskih procedura već godinama. Usne su najsenzualniji deo naše pojave, a njihova korekcija značajno povećava atraktivnost kako muškaraca tako i žena.

Pune ili jedre usne znak su mladolikosti i svežine, poželjnosti. Ipak, nekada je teško napraviti balans između želje pacijenata za uvećanjem usana, anatomske mogućnosti za korekcijom kao i sasvim prirodnog izgleda. Zato postoji nekoliko tehnika koje se mogu koristiti za adekvatnu korekciju.

Tehnike uvećanja usana razlikuju se u zavisnosti od dubine postavljanja materijala kao i gustine materijala koji se koristi.

Ruske usne – Russian lips je tehnika koja se zasniva na izdizanju središnjeg dela usana kako bi se dobile usne koje podsećaju na usne ruskih lutaka. Vrlo tanak hijaluron, male gustine postavlja se tehnikom od ivice usana prema spoju sluzokože u linijama. Volumen se dodaje većinom u središnji deo usana, imitirajući srce. Na ovaj način naglašavaju se ivice usana a cele usne postaju otvorenije.

Mona Lisa je tehnika uvećanja usana dodavanjem materijala paralelno sa ivicom usne, retrogradnom tehnikom a isključivo u lateralnoj trećini usne. Ovim se lako izdižu krajnji delovi usana i često se koristi kod žena u zrelim godinama za podizanje uglova usana.

Francuska tehnika predstavlja dodavanje materijala u malim bolusima ne dodirujući ivicu usne. Usne dobijaju na volumenu a oblik usne ostaje kakav je bio. Senzualnost usana se pojačava.

Holivudska tehnika potencira ivicu usne kao i naglašen volumen. Usne dobijaju oblik usana u poljupcu.

Linearna injekciona tehnika može se izvoditi kanilom ili iglom i podrazumeva postavljanje materijala duž ivice i ispod nje. Time se naglašava ivica a smanjuje volumen. Retko se koristi kao samostalna tehnika jer može dati patkast izgled usana.

Iskusan lekar će kombinovati sve navedene tehnike kako bi svakom pacijentu napravio korekciju kakva odgovara baš njegovoj anatomiji.

Više o temi Uvećanje i korekcija usana pročitajte na sajtu Dermatološke ordinacije Dermatim.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime