Stručnjaci ističu da promene u pokretim tela, energiji, fleksibilnosti određenih delova tela mogu da utiču na ženstvenost, privlačnost pri hodu, ukazuju na mladost i zdravlje. Koliko je kretanje žena povezano sa fizičkom privlačnošću, bila je tema najnovijeg istraživanja, piše psypost.com.

Pošlo se od toga da utisak o nekoj osobi zavisi od njenog ponašanja, hoda, načina na koji sedi ili stoji.

Među učesnicima istraživanja bile su zdrave žene, profesionalne manekenke i one koje to nisu. Hodalo se na traci za trčanje. Od njih se tražilo da normalno hodaju ali i da hodaju što je moguće atraktivnije.

Pored stručne analize pokreta tela bilo je i posmatrača koji su ocenjivali hod učesnica. Konstatovano je da su sve učesnice dobile više ocene privlačnosti kada su hodale onako kako one misle da je privlačno u poređenju sa normalnim hodom.

Rezultati su pokazali da su žene, uglavnom one koje nisu manekenke povećale pokretljivost kuka a manekenke su naglašavale zamahivanje nadlaktica unazad i držanje kolena ispruženim što duže mogu.

Takođe, žene su imale tendenciju da se okrenu licem napred i naginjanjem glave nadole, što je obično povezano sa izrazima tuge ili pokornosti a može pokazivati i odbrambeno držanje.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime