Psiholozi kažu da bi trebalo da budemo zadovoljni malim stvarima ali i da težimo ostvarenju naših snova. A svaki novi dan donosi one lepe sitnice na koje često zaboravimo. Setimo ih se i zahvalimo na njima, jer da nije njih možda ne bi bilo ni nas. Ovakvo razmišljanje pomaže da se ne ode u depresivna, nihilistička stanja koja su mučenje za svakog čoveka. 

 
Voljeni
 
Podrška porodice, prijatelja, partnera to čoveka čini sigurnim i srećnim. Najbliži su veliko blago svakog čoveka, oni čine neprocenjivo bogatstvo. Zato zahvalite na njima i trudite se da i vi njima budete podrška.
 
Ustajanje
 
Svaki novi dan je novi početak. Budite zahvalni na njemu i mogućnostima koje pruža. 
 
Hrana
 
Želite da oslabite, frižider vam je često sedativ kojim rešavate probleme. A zamislite koliko ima ljudi koji ni parče hleba dnevno nemaju. Budite zahvalni za hranu koju jedete.
 
Beskućnici
 
Imate lep i topao dom a nezadovoljni ste bojom nameštaja, zavesama koje niste promenili dve godine. Nemojte okretati glavu od beskućnika ili ih kriviti za stanje u kome se nalaze. Pomozite ako možete i budite zahvalni na onome što imate. 
 
Posao
 
Ne volite baš svoj posao, plata nije onolika koliko želite ali to nisu razlozi da ne budete zahvalni zbog posla koji imate. Nemojte gunđati, dovoditi sebe do stresa, zahvalilte na poslu koji radite. A onda se i trudite da nađete neki bolji koji više volite.
 
Sve u svemu, treba biti zahvalan na svemu ovome, nekada ćete biti srećni, nekada tužni i nezadovoljni ali je dobro da imate mogućnosti da poparvite sve ono čime ste nezadovoljni. Stručnjaci napominju da neprestano nezadovoljstvo dovodi do stresa, depresivnosti, ozbiljnijih i psihičkih i fizičkih oboljenja. Mislite na ono što vas čini srećnim i zadovoljnim. 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime