Ako niste sigurni da li je partner onaj pravi poslušajte savete stručnjaka i proverite da li ispunjava vaša očekivanja. Nije važno šta vam govori već šta radi. Zato pažljivo pročitajte. 
 
Mišljenje
 
Partner koji vas voli  neće biti svojeglav, neće raditi po svome, neće zanemariti ono što želite. Uvek će saslušati vaše mišljenje a odluke ćete donositi zajednički. Ako se u vezi osećate jednaki, ako delite razmišljanja, odluke i poslove, onda je sigurno onaj pravi.
 
Javnost
 
Ako vas zaista voli partner neće kriti vašu vezu od porodice, prijatelja, kolega. Neće izmišljati razloge zbog kojih ne može da vas upozna sa njima ili ne želi da vas odvede na rođendan svog brata. Ako kaže pred svima da vas voli, eto pravog muškarca za vas.
 
Suze
 
Mislite da samo žene plaču, to je sasvim netačno i zastarelo mišljenje. Naravno da i muškarci plaču pred drugima a zašto i ne bi. Emocije ih nadvladaju kada su srećni i veseli, kada tuguju i to ne kriju. Ako je tako onda znate da je pored vas čovek pun emocija ali i spreman da ih pokaže vama i drugima. Skrivanje emocija je nezdravo i može da izazove ozbiljne mentalne probleme.
 
Kućni poslovi
 
Valjda je svima već jasno da obavljanje kućnih poslova, kuvanje nije samo ženski posao. Pravi muškarac će ako žena ima bolji posao, rado ostati da čuva bebu. Menjanje muško ženskih uloga je ponekad neophodno u životu i to je sasvim u redu. Ako vas zaista voli pravi muškarac će učiniti sve da vaš zajednički život bude što lepši, udobiniji i sigurniji.
 
Romantika
 
Romantičan muškarac je uvek poželjan. Donosi vam cveće, priprema večericu dok ne stignete s posla, iznenadi vas poklončićem kada se najmanje nadate. Uživa kada vidi da ste srećni i nije ga briga šta drugi misle o tome. 
 
Ženske stvari
 
Vaš partner voli da zajednički šopingujete. Želi da nauči razne vrste igara i upisao vas je na ples. Otvara nove mogućnosti u vašem odnosu i ne zanima ga što se prijatelji šale na njegov račun. Pravi muškarac uvek zna šta želi i te želje ostvaruje, naravno u dogovoru sa vama. 
 
Hrabrost
 
Pravi muškarac uvek prati svoje snove i pretvara ih u stvarnost. On je emotivan, romantičan ali i jak u isto vreme. Ne plaši se da pokaže svima da vas voli, trudi se da vam ugodi, spreman je na promene ako je to ono što će vas učiniti srećnim.