Spasite psa od toplotnog udara. Evo kako. Vodite računa o psima kada ih vodite u letnje šetnje da to ne bude po jakom suncu i predugo. Obavezno ponesite vodu za svog psa. Nemojte da ga ostavite u automobilu. Ako niste znali i psi mogu da dožive toplotni udar.

Psi se rashlađuju dahtanjem, primetili ste i sami kako to izgleda kada je psu vruće. Kod velikih vrućina šire im se i krvni sudovi što snižava temperaturu. Ali kada bude baš jako vruće ništa od ovog ne pomaže.

Ako pas doživi toplotni udar mogu se javiti ozbiljne komplikacije pa čak i smrtni ishod. Obratite pažnju na ponašanje vašeg psa pri velikim temperaturama.

Primetite li da teško diše, da su mu svetlo crvene desni i jezik, da prekomerno balavi, da mu je koža jako vruća a srce ubrzano lupa. To su sigurni znaci da je vašem psu jako, jako vruće. Ako primetite da mu srce jako kuca, da su desni poplaveli, da su zenice proširene, da gubi ravnotežu stanje mu se pogoršalo.

Pomozite svom psu tako što ćete ga isprskati vodom ali ga nikako nemojte potapati u hladnu vodu. Smestite psa u hladovinu ili unesite u kuću koja ima klimu. Ako ne vidite poboljšanje odvedite ga kod veterinara.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime