Naša drugarica Tamara je spasila Lilu eutanazije. Ali to nije kraj. Evo priče, a i vi možete da pomognete!

Usvojili smo početkom juna štene engleskog buldoga Lilu. Od starta nije imala sreće: odgajivač ju je doveo na eutanaziju (nakon što je celo leglo uginulo, ostali su samo ona i brat). Rođena je sa deformitetom prednje nogice zbog čega hoda samo na tri. Dogovarajući operaciju te šape pregledom kod ortopeda, primećen je šum na srcu koji je, ispostaviće se, pulmonalna stenoza što znači da joj desna srčana komora ne dobija dovoljno krvi.

Prognoza nije naročito optimistična; iako je štene i za sada živi i ponaša se normalno, ukoliko se ne podrvgne operaciji koja bi proširila desnu arteriju, najverovatnije je da će živeti još godinu dana uz medikamente koje i sada dobija.

Operacija bi trebalo da se odvije u Milanu (ni u jednoj okolnoj niti bližoj zemlji se ovaj zahvat ne radi) i procena za sam zahvat je 2,500 eur (na to idu troškovi puta naravno, papira za izlazak iz zemlje i slično). Veterinar nam je savetovao da je operišemo pod hitno jer se boji da će se stanje pogoršati. Stanje srca se prati na mesečnom nivou uz potrebnu izmenu doze lekova a trenutno je sve u redu i pogoršanja nema.

Stoji, međutim da je operacija neophodna i po mogućstvu hitna; naša procena je bila da bismo u januaru mogli da skupimo novac i odemo u Italiju. Međutim kako nam veoma slabo ide, mislim da ćemo morati to malo da odložimo.

S obzirom da je u pitanju velika suma, da je ovo samo jedna od operacija koje je čekaju i da je 2,500 eur trošak same operacije (bez puta i slično), pokrenuli smo nalog na Go Get Funding platformi i otvorili dva namenska računa u banci, kako bi nam svako ko može da donira, pomogao.

Važno je napomenuti da smo Lilu usvojili znajući da ima zdravstvenih problema (ne znajući naravno tačne razmere) i da bismo to uradili još sto puta. Još važnije je pomenuti da je ne bismo mučili i podvrgavali brojnim operacijama da smatramo da to nema smisla. Uprkos konstantnom bolu u nozi, lošim kukovima i fatalnoj srčanoj mani, ona je veoma vesela, aktivna, mazna i ponaša se kao i svako štene. Ima jaku želju za životom (i jurnjavom za našim drugim psom, Šarlom) da joj dugujemo makar da pokušamo.

Ni jedna donacija nije mala i svaka pomoć će nam značiti.

Računi za pomoć Lilu su:
dinarski 160-5100103338339-77
devizni RS35-160-5130202674479-48

Dok je GGF nalog ovde

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime