Naučnici kažu da je verovatno da ste bolja osoba ukoliko ste odrasli sa sestrom. Odrastanje sa barem još jednom ženskom osobom u porodici eliminiše osećaj samoće, krivice i straha, a pojačava samouverenost, rezultati su novog istraživanja.

 

Sestre vas uče da budete bolji prema drugim ljudima. "Braća i sestre su važniji od roditelja kada je u pitanju ponašanje prema drugim ljudima. Zbog toga bi roditelji trebalo da znaju koliko je važan zdrav odnos između braće i sestara", rekla je voditeljka istraživanja sa Univerziteta Brigham.

2 KOMENTARI

  1. …pogotovo kad sestra dovodi kretene u njenoj sobi i glasno se jebu, iako x puta nadrlja u kretenskom drustvu ona se uporno druzi sa njima, i jos te ne slusa kad joj pricas na koje sve ona nacine moze da nadrlja itd… a brat ne moze stalno da bude sa sestrom u grad ili drustvu…

  2. A doobro sad, ima i brace koji to rade. Ja imam stariju sestru i pored svadja i svadjica uvek mi je bila podrska u svemu , sto ne mislim da mi ne bi bio i brat. U sustini lepo je imati nekoga i sa tim nekim imati lep odnos, neretko se dobadja da se najblizi ne gotive. Njima je najteze. Ja moju sestru obozavam. Jos kad bi mogla da procita ovo pa da mi da neki kes bilo bi extra 😀 Salim se za kes.

Comments are closed.