Kada se radi o biranju bračnog partnera, seksualna prilačnost igra ogromnu ulogu. Ispitivanje “Tajni život žena” je podrazumevalo stotine pitanja o tome šta je potrebno da bi brak opstao. Većina se pita kako da zadrži bliskost, “intimu”, finu reč za seks.  I ova opsesija ne čudi. Oko 200 žena u višegodišnjem braku je mnogo govorilo o seksu.
 
Ostati “zagrejan” je ključni razlog zašto su žene zadovoljne u braku i nakon 40 godina. Jedna od najzanimljivijih priča je ona koju ima osamdesetšestogodišnja baka, udata pola veka, a udovica 5 godina. “Nikada nije nestalo fizičke privlačnosti. Seks je uvek bio veoma veoma dobar. Ove priče da žene posle 70te ne mogu da imaju kvalitetan seks nije tačan. Vodili smo ljubav skoro do njegove smrti.”
 
Jedna četrdesetsedmogodišnjakinja ima drugu priču. Ona opisuje dvadeset godina bez strasti.  “Muž me nikada nije seksualno privlačio, čak id ok smo se zabavljali. Ali mojoj porodici se dopadao jer je imao dobar posao. Bili smo dobri prijatelji. Mislila sam da će seks biti bolji. Međutim, bilo je gore, čak i nakon godina terapije. Sada pokušavam da doživim nešto drugo. Ostala sam u braku da ne bih izgubila porodicu. Ali sada spavam sa drugim muškarcem.”
 
Naravno, uvek tražite nekoga ko može da vas sasluša, koga poštujete, ko može da vas zasmejava i razgovara sa vama argumentima pre nego što se gadno posvađate. Želite partnera, ne kontrolora. Ali ono što najviše želite je hemija, a ona čini da svađe traju kraće a veze duže. Seksualna privlačnost je jača od bilo koje druge sile. Kada naša tela uživaju a libido na nivou, izgledamo mladalački i puni nade, bez obzira koliko smo rođendana proslavili. Seks je ključna stvar koja održava brak, a ne novac, biznis i slično. Dakle, kada birate nekoga za ceo život, zapamtite da treba da zadrhtite pri njenom ili njegovom dodiru.
 
Seks nikada neće postati bolji vremenom, osim ako odmah nema varnica.  Pored brige o deci, novcu i svemu ostalom što život nosi hemija će biti magičan sastojak koji će voditi dvoje ljudi i zadržati ih zajedno i kada stvari budu teške. Hemiju ne možete izmisliti. Ili je ima ili ne, tako je priroda uredila. I ona se ne može istrošiti lako. Sa zdravim seksom dolaze i druge stvari, lagana i dobra komunikacija. To su sastojci za dobar brak.
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime