U nekim trenucima u životu morate da napravite teške izbore, kao recimo koje cipele u Camperu ili farmerke u Replay da kupite. Naravno, plašite se da će dedina stara devizna štednja da ode kao vodom odnesena ukoliko se ispostavi da je vaš ukus omanuo, a taj model izađe iz mode posle 20 dana. Da se to ne bi dogodilo uradite istu stvar kao i mnoge kompanije koje koriste usluge britanske firme The Future Laboratory. U njihiovom osnivačkom dokumetu kao delatnost firme stoji – proricanje budućnosti. Na listi njihovih klijenata su recimo: American Express, British Vogue,Lamborghini, L’Oréal, Louis Vuitton, Melbourne City Council, Miss Selfridge, Toyota, Tesco, Zurich Bank, Nokia, The Gap, The New Yorker, Unilever, Veuve Clicquot i Vodafone. Izgleda da Future Laboratory ima neke bolje cake od Milana Tarota. Future Laboratory je osnovana 2001. godine u Londonu, a njihov patentirani metod podrazumeva predviđanje ukusa korisnika. Proces predviđanja se odvija u tri faze: ispitivanje, posmatranje, intuicija. E sad ste nam sve rekli.

U Future Labs kažu da im je ovo dovoljno kako bi predvideli kako će budućnost izgledati, za kojim proizvodima će kupci poludeti, a koje neće ni primetiti i pored milionske marketinške kampanje. Definitivno im dobro ide, imajući u vidu portfolio klijenata koji plaćaju da za njih ovaj moderni Vrač Pogađač "pročita budućnost". Pored određivanja koliko će neki proizvod biti kul, Future Lab vam može napraviti kompletnu strategiju razvoja vašeg biznisa ili odrediti PR nastup koji će najbolje proćo na tržištu u određenom trenutku. "Našim korisnicima otkrivamo šta je sledeće što će se dogoditi. Posle im pokažemo kako i zašto njihov brend treba da bude u vezi sa tržištem i budućim potrebama korisnika", objašnjavaju nam iz ove kompanije. Zvuči tako jednostavno. Dok ne dobijete izveštaj iz Londona o tome da li će vaše nove čizme biti in i posle godinu dana, pogledajte kako to radi Milan Tarot:

 

1 KOMENTAR

  1. Hahahahahahaha.
    Ovaj lik je ubedljivo najjaci. Ovo treba slusati, po mogucstvu i gledati i umirati od smeha. A najbolji su, ustvari, ljudi koji se tu i javljaju. Cccc ovo nije sala, oni su zaista ozbiljni… Muahahahahaha

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime