lg

Prirodni afrodizijaci

Umesto da pijete Viagru probajte prirodnim putem

Sve što je iz prirode je bolje od veštačkih stvari. Tako je i sa lekovima ili recimo afrodizijacima. Stručnjaci za ishranu i seks su sastavili listu nekoliko namirnica koje zaista na ljudski organizam deluju kao afrodizijaci i koje mogu da pomognu kako bi poboljšali svoj seksualni život.

Ljute papričice
Ljutina papričica dolazi iz hemikalije capsaicin koja stimuliše nerve završetke, povećava puls i pojačava znojenje. Naučnici veruju da konzumiranje ljute hrane oslobađa endorfin, hemikaliju koja ljude čini uzbuđenijim.

Čokolada
Čokolada pruža osećaj blagostanja i uzbuđenja. Što više kakaoa to više i uzbuđenja, pa preporučujemo takozvanu crnu čokoladu.

Špargle
Špargle obiluju vitaminom E koji pomaže proizvodnju seksualnih hormona i koji je neophodan ukoliko želite da vodite zdrav seksualni život.

Ostrige
Ostrige su bogate cinkom, mineralom koji je potreban za proizvodnju testosterona. Ovaj hormon je bitan za muški seksualni nagon ali i stimuliše i ženski libido.

Banane
Pored toga što izgledaju zanimljivo, banane imaju i enzim bromelain koji pomaže kod erekcije.

Alkohol
Umerene količine alkohola takođe deluju kao afrodizijak jer pojačavaju seksualnu želju i kod muškaraca i kod žena.

Med i orasi
Naravno nećemo zaboraviti ni srpski tradicionalni afrodizijak – Med i orahe. Navodno je ovaj miks toliko efikasan da se po planinama centralne Srbije prodaje kao Zlatiborski skakavac i slično.

1 comment on “Prirodni afrodizijaci”

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *