Sudeći po ponašanju zaposlenih, čašica ili više je rešenje za opuštanje posle stresnog dana na poslu. Istraživanja pokazuju da dve trećine zaposlenih piju nakon stresnog dana na poslu.

“Alkohol može biti lažni prijatelj u borbi protiv stresa. Čini vam se na prvi pogled da piće pomaže da popusti pritisak ali dugoročno gledano alkohol nikako nije rešenje. Istina je da alkohol može samo da pojača probleme. Stres je takođe često izgovor za ljude da piju više nego što bi trebalo”, objašnjava Siobhan McCann vođa istraživanja u Udruženju Drinkaware.

Više od šezdeset posto zaposlenih između 30 i 45 godina kaže da se okreće alkoholu kako bi prebrodili stresan dan koji su imali na poslu, zaključak je Udruženja Drinkaware.

Petina muškaraca i gotovo šestina žena pije svaki dan nakon posla. Gotovo polovina od dve hiljade ispitanika (44 posto) reklo je da više piju nakon stresnog dana, a više od trećine (37 posto) kaže da već na putu kući razmišlja kako će se opustiti uz čašicu alkohola.

Većina ispitanih (60 posto) okrivila je svoj posao za povišen nivo stresa, dok ih je polovina za to optužila finansijske probleme a više od trećine kao uzrok je navela porodične probleme. .

U Drinkawareu kažu da alkohol može poremetiti san, povećati telesnu težinu i rizik od raka i srčanog udara.

Ako ipak pijete alkohol posle posla, odmorite neki dan kako telo ne bi razvilo toleranciju na alkohol, savetuju iz ovog Udruženja. photo

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime