"Across the Universe", pesma grupe "The Beatles", biće prva muzička numera ikada direktno poslata u svemir, saopštila je američka svemirska agencija NASA.

Across the Universe" će odašiljati "Deep Space Network" (međunarodna mreža antena koja podržava interplanetarne misije svemirskih letilica i radio i radarsko osmatranje solarnog sistema i svemira), povodom 40 godina od snimanja ove pesme.

 Pesma će biti usmerena ka zvezdi Polaris (Severnjača), udaljenoj preko 430 svetlosnih godina od Zemlje.

Nekadašnji član grupe "The Beatles", Ser Pol Mekartni u poruci za agenciju NASA naveo je da je ovaj projekat "izvanredan" podvig, i dodao: "Svaka čast agenciji NASA. (…) Pozdravite vanzemaljce u moje ime. Sve najbolje, Pol".

Udovica Džona Lenona, Joko Ono, ovim povodom je saopštila: "Ovo vidim kao početak novog doba u kojem ćemo komunicirati sa milijardama planeta širom svemira".

NASA je zamolila obožavaoce liverpulske četvorke iz čitavog sveta da učestvuju u ovom projektu tako što će u ponedeljak, 4. februara, u ponoć po srednjoevropskom vremenu, puštati pesmu "Across the Universe".

Ovaj događaj će obeležiti i 50 godina agencije NASA, 45 godina projekta "Deep Space Network" i 50 godina od osnivanja prvog američkog satelita "Explorer 1".

Predstavnik za štampu agencije NASA, izjavio je da su mnogi naučnici i inženjeri angažovani u ovoj agenciji, obožavaoci grupe "The Beatles".

2 KOMENTARA

  1. Gubite monogo citalaca u START-u. Moj brat je pokusao da odgovori i znao je svega 3 pitanja. Kada je procitao da treba da batali tenis, odustao je ,stvarno,i rekao da je tenis previse komplikovan i da su teniseri ludi sto igraju takav sport! Slicno je i sa jos nekoliko mojih drugova.

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime