Ikea je fantastična prodavnica. Ima gomilu divnih stvari, koje su uz to jeftine. Ima i odlične viršle ili ćufte. I krofne sa cimetom!

Ali jedna doktorka upozorava na Ikea prokletstvo. Tačnije, opasnost koju poseta prodavnici može da donese parovima.

Evo o čemu se radi.

Dan u Ikei i posebno komplikovano sklapanje nameštaja mogu da predstavljaju pravi izazov za parove. "Prodavnica bukvalno postaje noćna mora za veze", kaže Ramani Durvasula, psihološkinja iz bolnice Santa Monica u Kaliforniji.

"Samo hodanje kroz izložene kuhinje i dnevne sobe može da pokrene osetljive teme, poput toga ko više kuva ili radi u kući. A onda ćete doći do dečijeg odeljenja što otvara nove probleme. Sve to čak i pre nego što ste probali da sklopite bilo šta", kaže Ravani i dodaje da su joj se mnogi parovi obratili zbog svađa prilikom sklapanja nameštaja iz Ikea prodavnica koje su dovele do brojnih problema.

Zapravo izveštaj koji je uradio CivicScience potvrđuje da 17 posto parova priznaje da su se svađali SVAKI put kada su pokušali da sklope Ikea nameštaj. Dokazano je da su parovi koji su uspeli da sklope nameštaj po pravilu bili u zdravijoj vezi.

Ramani dodaje da su posebno problematični predmeti koji se teško sklapaju i ukazuje da je plakar Liatrop bukvalno siguran put ka razvodu.

Tako da vodite računa kada krenete sledeći put za Budimpeštu…