Znate i sami da su mačke prevrtljive i ponekad vam se čini da vas baš i ne vole. A vi im činite sve, kupujete omiljenu hranu, mazite ih kad one hoće a one vas ogrebu iz čista mira. Mukama je kraj. 

 
Ovo su znaci da vas mačka voli.
 
Prede
 
Mačka prede kada je zadovoljna ali prede i kada je uplašena. Ipak, stručnjaci kažu najčešće je to onda kada je srećna i zadovoljna. Predenje je i sredstvo komunikacije i naklonosti. Kada mačka prede u vašem krilu voli vas i zadovoljna je.
 
Trljanje
 
Naklonost prema drugim mačkama i ljudima mačka pokazuje tako što trlja glavom vaše noge, recimo. Mačke imaju posebne mirisne žlezde i trljanjem pokazuje da ste deo njene porodice. A kada trlja obraz ili čelo osobe koju voli to je poseban znak mačeće ljubavi.
 
Grebanje
 
Da, da nemojte se čuditi i grebanje je izrazr mačije ljubavi. Pored mirisa kojim obeležava svoj posed i vlasništvo i grebanje je neka vrsta obeležavanja teritorije. Mačke vole da odaberu svoja omiljena mesta za dremku i onda grebanjem šalju poruku obeležavanja te teritorije. Ako ne želite da izgrebe nameštaj ponudite mački punjenu igračku, staru kutiju.
 
Meškoljenje
 
Kada se mačka meškolji, legne na leđa i trlja se a često i prede to je znak da je potpuno opuštena. Dešava se to kada legne kod vlasnika u krilo da uživa.
 
Miševi
 
Kada vam mačka donese miša, bubu u krevet i stavi na grudi dok spavate e to je znak velike ljubavi. Mačke ove poklone ostavljaju kao znak naklonosti. Neki stručnjaci pak tvrde da mačke tako žele svojim vlasnicima da obezbede hranu. 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime