Ima stvari koje bi trebalo da znate! Pogotovo ako želite da imate dobar odnos u braku. Pravila nisu uvek prihvatljiva za sve, ali stručnjaci kažu da nije na odmet razmotriti ih.

Bivši

Recite partneru ako ste se sreli u šoping centru sa bivšim, ako vam je poslao poruku na Facebooku. Zašto kriti kada je sve između vas prošlost. Ako skrivate partner to može otkriti i jedna bezazlena situacija tada postaje ozbiljna.

Ne kritikujte njegovu porodicu

Nemojte da kritikujete njegovu porodicu ili prijatelje. To neće izaći na dobro. Budite diplomata i zažmurite na jedno okce čak i kad ih treba kritikovati.

Vi ste tim

Nemojte sve obaveze preuzimati na sebe. Pogotovo to ne radite jer mislite da on to neće uraditi kako treba. Neka nauči, niste vi magarac za sve. Tražite od njega pomoć, pitajte za savet. Tako ćete biti tim što je važno za preživljavanje, jednostavniji i lakši život.

Ja sam najpametnija

To nikad ne govorite. Ponudite mu podršku, poslušajte ga ali izbegavajte ton kojim govorite da sve znate najbolje. Savete dajete jer želite biti korisni, ali bi se uz previše pametovanja oni mogli shvatiti kao kritika. To se odnosi na sve, od načina na koji se obukao, do toga kako rešava probleme na poslu. Dajte mu mesta da sam donese odluku i stekne samopouzdanje, a od njega zatražite isto.

Što je bilo, bilo je

Ne spominjite svađe iz prošlosti. Stare se svađe spominju jer ih niste rešili kada je trebalo. Važno je uočiti problem kada se dogodi i doći do nekakvog rešenja. Ostanite na tome i poštujte mišljenje jedno drugoga.

Bez društvenih mreža

Privatne probleme ili fotografije ne objavljujte na društvenim mrežama. Raspravite o osnovnim pravilima o objavljivanju stvari koje se tiču samo vas ili vas kao para. I više od svega, nemojte za svađe sa svojim mužem tražiti masovnu javnu podršku. Destruktivno je objavljivati sukobe na Facebooku.

Ne spominjite razvod

Čak i u najgorim svađama izbegavajte pretnje da ćete ga ostaviti. Osim što to može biti izrazito bolno, učestalim pretnjama vaše reči gube na snazi.

Prvi

Jedno drugome budite na prvom mestu. Drugim rečima, budite oprezni sa drugima koji mogu imati uticaja na vaš brak. Ne dozvolite da tuđe ideje razruše vašu vezu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime