Ima stvari koje treba uraditi na početku godine, jer će vam pomoći u životu, bićete organizovaniji, štedljiviji, sigurniji. To nikada niste radili, onda je pravi trenutak da pokušate i promenite loše navike.

 
Budžet
 
Napravite budžet za ovu godinu. Videćete kako će vam planiranje pomoći da efikasnije trošite novac i shvatite gde možete da uštedite. 
 
Ishrana
 
Veoma je važno da naučite da se zdravo hranite. Kada jednom odlučite i počnete da menjate navike shvatićete koliko je lepo promeniti se. Zdrava ishrana je važan deo dobrog zdravlja. Uz to vežbajte, šetajte, plivajte to je dobro i za fizičko i za psihičko zdravlje. 
 
Stanje na računu
 
Obavezno proveravajte stanje na računu. Plaćajte kredit na vreme, nemojte dozvoliti da već velikim ratama dodate i kamate zbog neažurnosti. Veoma je važno da stanje na računu držite pod kontrolom vi a ne banka.
 
Dokumenti
 
Proverite pasoš, ličnu kartu, vozačku i druge važne dokumente. Ako ističu produžite ih na vreme. Takođe pogledajte na računaru ako imate mnogo važnih dokumenata sačuvajte ih a stare koji vam nisu potrebni obrišite. 
 
Orman
 
Pregledajte orman i otarasite se nepotrebnih stvari. Iznenadićete se količinom stvari koje možete da nosite a na koje ste zaboravili. I ovo je način da se uštedi. Takođe, poklanjanjem onoga što nećete nositi obradovaćete druge.
 
Prošlost
 
Početak godine pravo je vreme da prestanete da mislite na ono loše što se dešavalo. Izvucite pouke, razmislite kako ste vi sami doprineli da se to loše dešava i onda zaboravite na promašaje, loše situacije. Nemojte se stalno vraćati na bivše ljubavi, bivše prijatelje. Budite pozitivni i smelo krenite u dane koji su pred vama.
 
Odmor
 
Planirajte na vreme ovogodišnji odmor i krenite da štedite. Veoma je važno odmoriti se, promeniti sredinu, upoznati nove ljude, nova mesta. Možete vi to samo ako na vreme krenete sa pripremama. Obradujte sebe i častite se nekim lepim putovanjem. 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime