Letnji odmori, dečiji raspust, vreme je predaha i putovanja. Ako putujete avionom vodite računa šta jedete na aerodromu jer vam se može desiti da vam putovanje presedne.

Možda kao prvo da pomenemo morske plodove, što mnogi baš vole. Ali uvek se postavlja pitanje koliko su sveži. Preskočite ih jer su i teški za varenje pa ne bi bilo zgodno da se ispovraćate u avionu. Isto se odnosi i na sushi.

Salate, pogotovo zelena su takođe na spisku hrane koju treba preskočiti ako ogladnite na aerodromu. Loše oprana salata je zapravo leglo klica a često na aerodromima stoji satima što je dodatno loše.

Kafa nije preporučljiva jer povećava tremu i nervozu. Ona je i blagi diuretik pa ćete trčati do toaleta baš u vreme kada morate da uđete u avion. Kafa može izazvati i nesanicu, glavobolju.

Ako putujete avionom na aerodromu nemojte grickati ni pomfrit, perece jer ova slana hrana može izazvati nadimanje. To nikako nije zgodno u prepunom avionu.

Možete imati probleme sa stomakom i ako pijete jogurte sa visokim sadržajem šećera ili prešećereni smuti.

Pivo, vino takođe nije preporučljivo piti na aerodromu pre leta. Zbog pritiska u avionu može vam se javiti vrtoglavica. Zato se preporučuje ako baš volite da popijete čašu vina ili pivo da popijete i malo vode.

Sendviči sa šunkom, suvim vratom i sličnim delikatesnim narescima nisu preporučljivi da ih prezalogajite na aerodromu. Stručnjaci za hranu upozoravaju da često nisu najsvežiji i zato se preporučuje da ih preskočite.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime